Калядны партрэт

Юрась Пивунов
Танюткі стан 

                дублёнка не хавае,

А на ружовых вуснах – 

                цытрусавы смак.

Агністы погляд Ваш,

                яго «кахаю»,

Пад ліхтарамі – 

                сьнег, нібы смарагд.

Крыху яшчэ

                дадаць сьняжынак вейкам...

Мароз румяніць

                тварык юнай дзевы.

Мастак ён адмысловы,

                што й казаць,

Дык жа й красуня –

                пяром не апісаць.

  Ю. Півуноў