Усе мине

Бессонов Александр
Не вини мене.
Усе мине,
як ця війна
державам на потіху.
Як біль і співчуття.
Як восени ця крига.
Як всесвіт врешті-решт.
І як любов твоя.

Не благай мене
ввімкнути світло.
Це вже нікому,
нажаль, не допоможе
побачити самих себе
в рядах полків ворожих.
Адже душі немає в кулях,
як в нас немає волі.

Забирай мене
у далечінь,
звідки не чутно
ні гармат, ні співів.
Звідки не видно лиха.
Де міститься надія
на щирі почуття.
На наше майбутнє.

Не вини мене.
Усе мине,
як сум і радість,
як перед небом сповідь.
І все, що нам зилишиться -
тільки безглуздий спротив,
лише порожні землі
і наша безпорадність.