Юлияна Донева - Главен готвач

Юлия Донева
ГЛАВЕН ГОТВАЧ

Самуилчо – малкото ми внуче,
вече и да готви се научи.
Цял ден рита топката из двора,
но щом се умори и - хоп – на стола.
Стигнал плота, почва да помага:
В тенджерата зеленчуци слага,
от тестото къса и усуква,
със чукче пържолите начуква…
С шапка на готвач, с престилка цветна,
ръси сол  в компота с поглед светнал.
Дядо му го хвали:  „Нямаш равен!
Готвач ще станеш щом пораснеш–главен!”

На фото  - Мой маленкий внук Самуил