Ода споришу

Игорь Герасименко Кременчугский
 Застиглий лагідний салют,
 кольчуга – гіркоти ножеві:
 солодке світло в серце ллють –
 нектар ліхтарики рожеві!

 А обпече вечірній жаль :
 минає літній день останній, -
 розвіють смутку сивий жар
 рожево-свіжими вустами.

 В думках багряних погрішу –
 штовхає з ніжністю в набожність
 рожева сповідь споришу
 про  долю сіру,  придорожню.

 В Париж дорога, чи в Павлиш,
 торговим залом чи органним, -
 стелився б посмішок спориш
 під серця босими ногами!

 08.2003