Чому запав ти менi в душу?..

Маргарита Калион
Чому запав ти менi в душу,
Що особливого в тобi?!
Я – як той чорт у суху грушу...
Тепер – то радiсть, то – в журбi.

Ти пiдкорив моє серденько
Не лише поглядом своїм.
Я – наче дiвчинка маленька
В руках турботливих твоїх.

Сполоханi думки i тiло,
Що прагне нових вiдчуттiв.
Що було чорним – стало бiлим,
З'явився ти з яких свiтiв?

А може, ти менi наснився,
Все – марево, солодкий сон?
Але чому весь свiт змiнився
I... впав останнiй бастiон?..