Василий Марсюк. Речная синь

Елена Ивановна Леонова
Речная синь остыла за косою,
а таволга горит вишнёвым светом.
Я породнился с божьею красою,
живя в неповторимом мире этом!
Над нами осень золотою крышей,
Листва по речке тихо поплыла.
Я на земле нигде не буду лишним:
Любовь к тебе мне душу обожгла.
Ты позови – и я листом багряным
в твои ладони плавно прилечу.
Боярышник зажёг огнем поляну,
Лишь не задуй любви моей свечу…
Но знаю я:  не скоро ты окликнешь.
Люблю тебя и потерять боюсь.
Ты юная, как зелень майской вишни,
Ты - лёгкая моя земная грусть.


Синь річкова холоне за косою,
а таволга вишневіє вогнем.
Як добре поріднитися з красою,
як любо жити неповторним днем!
Чи в гай піти, залитий жовтим сяйвом?
Чи до ріки, де листя попливло?
Я на землі ніде не буду зайвим:
тепло кохання душу сповило.
Поклич мене — впаду багряним
                листом,
твоя долоня юно спалахне.
На глоді плід горить твоїм намистом,
а доторкнись —
докірливо кольне.
І знаю я: не скоро ти покличеш,
бо ще зелена, юна, як верба...
Я так люблю ясне твоє обличчя!
Я так люблю...
Легка моя журба.