Волковыщина

Вячеслав Макуть
ВАЎКАВЫШЧЫНА!
Тут песень звонкіх мора!
Тут дзяўчат прыгожых – воч не адарваць.
Тут ярчэйшыя на небе ззяюць зоры,
Быццам душы продкаў зноў збіраюць раць.

ВАЎКАВЫШЧЫНА!..
Заўсёды маладая.
Дык цвіці ў стагоддзях, радуйся, жыві!
Хай жа песня над табой заўжды лунае,
Як найшчырае прызнанне ў любві.


Хай гэты маленькі вершык будзе эпіграфам да ўсіх маіх твораў,
прысвечаных роднаму гораду,
маёй цудоўнай маленькай РАДЗІМЕ –
ВАЎКАВЫСКУ.



Вячаслаў Макуць, рэжысёр Заслужанага тэатра драмы і камедыі "СЛАВУЦІЧ".