Рiздвяний подарунок

Валентина Гоменюк
   Майже для усіх дітей Різдво - найулюбленіше свято. Маленька Даринка мабуть найбільше його чекала цього року. Адже вона знала, що в Різдвяну ніч, з появою на світ маленького Ісусика, збуваються найзаповітніші мрії.

  На відміну від попередніх років, вона не просила на Різдво нову ляльку, або гарненьку сукенку. У неї з’явилося інше бажання, щоб її старший брат Василь повернувся живим і здоровим з війни. Їй так сумно було дивитись на зажурених батька і матір, які щовечора довго молились біля ікони Спасителя. Разом з ними вона також ставала на колінця і просила про здійснення свого бажання.

  У Свят вечір Даринка з мамою, як завжди, клопотались біля столу. Батько вішав на ялинку янголів, які колись виготовили з паперу і блискіток Василько з маленькою сестричкою. Надійшов час молитви і щойно вони розпочали промовляти звичні слова, як хтось задзвонив. Даринка побігла відчиняти двері і як же вона зраділа, коли за порогом на неї чекав найкращий у світі подарунок! Брат з посмішкою підхопив на руки сестричку і увійшов у квартиру. Очі батьків засвітилися радістю і вже вчотирьох вони закінчили молитву і сіли вечеряти.
 
 - Це найкраще Різдво, яке я тільки могла собі уявити і найкращий подарунок! - заплескала у долоні Даринка і загадково поглянула на янголів, які посміхались з ялинки.