друга особа однини

Марина Гареева
коли тобі здається, що життя засмічене загальними місцями,
коли тебе доводять до пуття, дивуючись, що вийшло до нестями,
коли ти прагнеш теплого чогось, а сніг іде, засмучується, стогне,
не хоче переспівувати дощ, не хоче переходити дорогу
чорняво-худорлявому коту, що блискавку приховує у вусах,
цілуємося з тим, хто хоче ту, якою я ніколи не назвуся.

в дзеркальній тиші лагідного “ти” всміхається приречена особа,
що другою проходить у житті, а першою – під серцем
чи під богом.