Суничне кохання

Валентина Чайковская
Може, в снах я намріяв, тамуючи подих,
Це суничне кохання й жагу на вустах?
Заблукав десь у віях прекрасних і довгих,
Вогник ясних чуттів, мов сполоханий птах.

Розтоплю жаром серця невидимі стіни,
Так, як полум’я ватри розтоплює лід.
Чи мені так здається, чи вийшла ти з піни,
Чарівна Афродіто нев'янучих  літ.
 
Промовляють вуста, не сказавши ні слова,
Про кохання суничне в солодкій журбі.
І спадуть вглиб літа, як ті роси в дібровах,
Щось до болю космічне є, люба, в тобі.

Манить жар поцілунків у ягідні далі,
Не знайти в цілім світі для опису слів!
Поміж тисячі звуків є нота печалі:
Це у радіснім літі – кохання мотив.