Булат Акуджава - Мoлитва Франсуа Вийона

Майкл Ганкин
   

               

Пакуль зямля яшчэ круцiцца,пакуль яшчэ ярка святло.
Госпадзi дай ты кожнаму,чаго у яго не было.
Мудраму дай падумаць,хлусу стамiцца ў мане,
Дай жа шчаслiваму грошай, i не забудзь пра мяне.

Пакуль зямля яшчэ круцiцца, госпадзi улада твая,
Хто да улады рвецца - дай яму пендаля.
Дай перадых шчодраму, час яго не мiне,
Каiну дай пакаяцца i не забудзь пра мяне.

Я ведаю,усё ты можаш, я веру у мудрасць тваю
Як верыць салдат забiты,што ён жыве у раю.
Як верыць кожнае вуха цiхим размовам тваiм
Як верым i мы часам,ня ведая што тварым.

Госпадзi ты мой божа,зеленавокi мой,
Пакуль зямля яшчэ круцiцца i гэта ёй дзiўна самoй.
Пакуль яна яшчэ круцiцца ў голасе i гамане,
Дай жа ты усiм па троху i не забудзь пра мяне.


Пераклад на Беларускую мову М. Ганкина.