сонне сонце

Татьяна Каминская
      
візерунчатий сиплеться сніг —
вітер в небо поцілився влучно.
закотилося в хмарку-барліг
сонне сонце. вмостилося зручно.
а сніжок все летить і летить —
білим пухом всю землю накрило.
довго втомлене сонечко спить
і відновлює втрачену силу,
щоб промінням, немов ремінцем,
насварити мороз на світанні,
прокотившись по небу млинцем
в день весняного сонцестояння*

* - на Масляну