Сон

Марк Щебельский
Що тобі сниться цієї гарної ночі?
що відбувається у світі де закриті очі?
і чому ж я не можу на це споглядати?
чи мій шлях в тім, що тільки цього жадати?

Хоч я не художник, але малюю я сни
золотисто все так, колосся, шелестіння трави
Там двоє в обіймах  – то ми восени
змальовані на пейзажі десь біля Десни

Відкривши очі я не побачу тебе
І побачивши не притисну до себе
і подих свій притаївши
я не почую твого дихання вірші