м сто

Нарси Эванс
місто моє з тих, що не затихає ніколи,
з тих, що грає на власній терції.
у повітрі його полин і нічні матіоли,
що торкаються самого серця.

місто моє не буває сумним, порожнім.
воно не дихає холодом в спину.
я йду, єдиний нічний подорожній,
а місто дарує мені свою силу.

місто торкається будинками-пальцями
неба. ніч мене обіймає за плечі.
місто красується рудИми  фарбами,
і разом зі мною стрічає вечір.

я, замерзаючи, сонно вдягаю светр,
місяць ніжно ховаю в свої долоні.
містом гуляє бешкетник-вітер,
а потім засинає на моїм підвіконні.

води  річкові для міста, мов колискові,
а для мене вони, мов шалене скерцо.
засинай, моє місто, сповите любов'ю,
місто моє, що кольору серця.