Я гукаю Миколая

Таша Тополь
Я вчасно спатоньки лягала,
Я мамі завжди помагала,
Я малюків не ображала
І старших також поважала.

Себе слухняно я вела
І чемна я весь рік була,
Тому чекаю і гукаю:
- Прийди до мене, Миколаю!

Ти подолай усі світи
Й мене сьогодні навісти,
Тебе чекають усі діти,
Бо ти з усіх – найкращий в світі!

Ти сходиш з неба раз на рік,
Ведеш ти добрим справам лік,
Ти носиш у своїй торбинці
Для діточок смачні гостинці.

Всміхнулась мама: - Зачекай,
Прийде й до тебе Миколай!
Вночі, як будуть усі спати,
Зайде тихенько він до хати,

Тебе легенько він торкнеться,
У пишну бороду всміхнеться
Й гостинець, що приніс із неба,
Залишить, доню, він для тебе!