Повиходили з мороку Просять

Катерина Жебровська
«ДахаБраха» (Україна),
«ПортМоне» (Біларусь),
НМА України ім. П.І.Чайковського

3.
Повиходили з мороку… Просять:
Хай пробачать! Пробачать хай нас…
Хай прокльонами стежки не мостять…
Хай читають за нас Парастас…

Вийшли з мороку, жахами вбрані,
Переламані Долі людей,
Промовляють слова покаяння,
Не здіймаючи вгору очей…

Десь залишився морок далеко…
Стали купою страху й брехні
Серед Світла – повернені з пекла,
Безпорадні, сліпі і глухі…

Повиходили з мороку… Молять
Про «майбутнє» у лоні Землі…
У «сьогодні» крізь Вічність городять
Всепрощення й Любові мости…

15.12.2014