Дорога до мами

Головко Владимир
Замело всі дороги снігами.
Замела їх сувора зима.
Не поїду в село я до мами.
Бо дороги до мами нема.

Да й чому взагалі туди їхать?
Друге діло - колоть порося!
Або десь на рибалку поїхать.
Посидіть, половить карася!

Я то знаю, туди як приїдеш..
Та ще й спробуй доїхать туди.
Довго в хаті у мами не всідиш.
Там немає гіркої води.

Краще буду я тут, у районі.
Хай скінчиться холодна зима.
Я сьогодні гуляю у Льоні.
Хоч і гривень в кишені нема.

Завтра Льонька получить зарплату.
У шашличну мене поведе.
Половину заплатить за хату.
Решта вся на горілку піде.

І яке, і кому яке діло,
Що у мене нічого нема
Як воно все мені надоїло.
Мабуть винна у всьому зима...