Василий Марсюк. Задымили сады

Елена Ивановна Леонова
Вишнёвые сады
  в душистом дыме
Вновь светятся,
  как счастье впереди.
Мечтает девушка,
  чтобы любимый
  ей произнёс заветное:
    «Приди!»
И расцветёт любовь,
   как сад весною.
Ей не страшны запреты и границы:
    нахлынет,
    захлестнёт большой волною,
    затонет,
    закричит,
    взлетит, как птица…
Я не грущу. Промчались годы мимо,
Заветною тропинкою иду,
Лишь по весне,               
когда запахнет дымом,
Ищу на небе юности звезду.
       *** 
Задимiли сади запашними димами,
Засвiтилися полум’ям бiлим сади.
Вперше
Тихе дiвча не послухало мами,
Помiж вишень пiшло на закличне
«прийди!»
I не спинить нiхто молодого кохання,
Як цвiтiння не спинить нiхто у садах.
налетить,
напливе,
обiв' є  без вагання,
закигиче,
застогне,
зiв'ється, мов птах.
Не тужу.
не лечу за своїми лiтми,
бо назад повернутися не вговорю,
та коли  навеснi так запахне димами.
я шукаю мiж зiр свою першу зорю.