Пригожая, как я

Евгения Позднякова
                Станислав Тарашкевич
                Мая  прыгажуня,  чакаў  цябе  доўга
                Ты  ўсё  не  прыходзіш,  на  сэрцы  сумотна
                К  табе  на  хвілінку  каханы  Мікола
                Сваты   ў  нашай  хаце,  ўсе  знаюць  наўкола
                Паслухай  хоць  трохі,  як  стукаюць  сэрцы
                Давай  мы  з  табою,  адчынім  ім  дзверцы
                Не  знікне  каханне,  не  пройдзе  бясследна
                Жыццё,  без  кахання  для  нас  не  патрэбна
                Мне  цёмная  ночка,  такой  доўгай  стала
                Я  ведаю  добра  і  ты  дрэнна  спала
                Хаджу  цэлу  ночку  адзін  я  па  хаце
                Прашу  я  ў  Бога,  і  ў  Божае  маці
                Кахаю  Алесю  я  Божанька  моцна
                Чамуж  гэта  жонкай  ёй  быць  мне  ня  можна
                Чамуж  аддае  яе  бацька  другому
                Чамуж  не  аддасць  яе  нашаму  дому
                Не  ўсё  ў  жыцці  нашым,  так  добра  бывае
                Сустрэч  мы  жадаем,  а  лёс  не  жадае
                Нявесткай  тваёю  ніколі  не  стане
                Жыць  будзе у няволі,  засохне,  завяне
                Мая  прыгажуня,  ня  муч  сваё  сэрца
                Кахаць  цябе  буду  да  самай  да  смерці
                Жадаю  цябе  я,  цяпер,  як  ніколі
                Жыццё  без  цябе,  што  жыццё  ў  няволі
                ( Свободный перевод с белорусского языка)
                Евгения Позднякова.

Пригожая,
Как же я жду тебя долго!
Ты всё не приходишь,
Боль в сердце, что толку?
Пришёл на минутку любимый Микола,
Сваты в нашей хате насмешками колят.
Послушай немножко,сердца наши бьются,
Давай их закроем они разобьются.
Любовь не проходит без шрамов, бесследно,
Житьё без любви тебя сделает бедной.
Мне тёмная ночь бесконечною стала,
Я знаю что ты не спала ,не дремала,
Ходил я всю ночь одиноко по хате
И Бога просил, но ему что сказать мне?
Люблю я Олесю, о боже, как можно!
За что ей женой моей быть невозможно?
Отдаст её замуж отец, но другому,
Зря, мог бы пожаловать нашему дому,
Всё в жизни не так уж и ладно бывает,
Не то что мы ждём иногда выпадает,
Твоею Олеся невестой не станет,
Жить будет в неволе,зачахнет, завянет.
Пригожая,видишь, судьба нами вертит,
Любить тебя буду наверно до смерти.
Жалею тебя, сердце иглами колет,
Житьё с не любимым, в слезах и неволе.