Там внизу

Юрий Остин
Там внизу
Біля маленького струмка
Стояла дівчина струнка
І прала одяг свій красивий,
Віджимала воду що є сили.

Там внизу
Біля швидкого струмка
Стояла дівчина струнка.
Дуже-дуже дивні квіти
Вплітала в свої світлі-світлі коси
І було видно
Ті дівочі ніжні руки.

Там внизу
Біля забутого струмка,
Де колись купалася вона,
Він блукав у розпачі самотній,
Вглядався в воду - і не видно дна.
Давно вже каламутна та вода.

Все хороше і погане він згадав,
Що трапиться страшне - такого не чекав.
Раптом її втратив - хоч мусив зберегти.
Двічі в одну річку більше не зайти...

05.12.14