Шъуямыу, гвардейцэхэр, кIалэмэ!

Анатолий Зекох
Лажьэ зимыIэ сабыйхэм
Шъуямыу, гвардейцэхэр, кIалэмэ;
Къышъобгыных аджалэу янэхэр,
Шъуахэмыхъу шъори япыйхэм.

Бгъашхъоу, жъугъащтэхэу, шъуафилъэу
Затешъумыдз нэфыр жъугъэбылъэу.
Сабыйхэр ары тилIыкIохэр,
ГъашIэм кlонхэу тикуамэхэр.

Аджал шъуфэхъут, мэхъэджагъэу,
Жъалымагъэу шъо зешъухьэрэр, шъугушIоу:
Шъужъэу - къэшъулъэгъужьыт шъузэбгыжьыгъэу,
Шъузыстырэр, джыхьнэмым  имашIоу.

Шъуямыу, гвардейцэхэр, кIалэмэ,
ШъугуаIэу апсэ Iушъухытэу:
Икъут яIус къуалэмэ;
Шъуямыгуаоу щыжъугъаIэх рэхьатэу!