***

Гринцевич Денис
Калі мая птушка - бусел,
Калі твая птушка - лелека,
Твая Украіна спрадвеку,
Спрыяла маёй Беларусі.
Коли мене зруйнували,
Впустили мій прапор додолу,
Ви мужньо попереду стали
Тримати майбутнє і волю.
Мой сцяг як паветра лунае
На плошчы, пакрытай крывёю!
Сяброўства свайго не зракае
Павага без крыўды і зброі.
Задимлені, але не зламні.
То наші спільні герої!
Ніколи не будуть останні,
Щоб люди жили у спокої.
Ты чуеш, Усясвет? У спакоі,
У час вырашуча-імклівы!
Убач нашы лепшыя мроі:
Лелека і бусел - єдині!