Облачко

Блантер Татьяна
      
Яўгенія Янішчыц 

С белорусского.

         *****
Не туча, нет. То облачко тихонько
Загадочно плывет над головой.
Забавно, как весёлая девчонка
Порхает  мотылёчком  над тропой.

И грусть светла ей, и смеётся звонко.
И все к лицу, и лето, и зима.
Я улыбнусь, еще бежит девчонка,
По тропке той, что былью поросла.


          *****

 
Не воблака, а проста аблачынка
Загадкава плыве над галавой.
Смяюся я:
         вясёлая дзяўчынка,
Як матылёк,
         ляціць над кладкай той...
 
Як добра ёй журыцца беспрычынна!
Да твару ёй і лета, і зіма...
Усміхнуся я:
         яшчэ бяжыць дзяўчынка
Па кладцы той, якой даўно няма.

    
Илл. интернет.