Шъукъихьэх, сикъошхэр, саужы

Анатолий Зекох
Сыбзэ блэм фэдэу IортIагъэми,
СыгукIэ сызанкIэу сыкъабз,
КъасIорэр дахэу мыблагъэми,
Сыгу илъыр къэсIонэу сихабз.

Зафэр сэ гъогоу хэсхыгъэу,
Шъыпкъэр сигъусэ гуадз-
Плъэгъунэп ащ сытекIыгъэу,
ПшIошI хъунэу машIом сыхадз.

Щабзэм дэкIыгъэ щэбзащэу,
СыкIот, сигъогу пхырысхыт;
Силъэпкъи, сихэкуи сипащэу-
АфэшIмэ, спсэ стынэу хэсхыт.

Шъукъихьэх, сикъошхэр, саужы,
ДэкIыпIэ зандэм текIут,
Къиным тызыхэкIрэ нэужым,
Тызфаеу щыIакIэр щэкут.