Уьмуьр...

Саира Сефибекова
Лезги чилел сифте за кам вегьена,
Сифтедай зун зи дидедиз хъуьрена,
Лезги гьава лап беденда зи гьатна,
Зун зи халкьдихъ яваш-яваш агатна.

И дуьньяда пис-хъсан заз чир хьана,
Аллагьди заз шадвилин йикъар гана,
Зун дакlанбур за зи патав агуддач,
Зун кlанибур за рикlелай алуддач.

Гьуьрметза за чlехидазни куьлуьдаз,
Куьмек гуда герекдайла кьуьзуьдаз,
Хъуьрез-хъуьрез за зи уьмуьр акъудда,
Пис ксар за зи рикlелай алудда.