Зневага Неуважение

Алла Любарец
                Что происходит с Украиной.
                (отрывок)
                " Хотя народ давно привык.
                Его давно уж победили.
                Когда враги родной язык
                Корявой мовой заменили."

                Ответ автору Стихиры ,имя....


    То ж звідки прийшла  зневага народу ?
 Зухвале паплюження нашого роду .
 Чому нашу мову зганьбили - " корява" ?
 Була ж солов"їна , співуча , не млява .

   Скажіть же ви щиро , коли ви є друзі :
 Хіба -це погано , що коні у лузі ,
 Та небо блакитне , калина червона ,
 Каштани квітучі ? Людина є вдома !

  Наш Київ величний ,привітний ,барвистий ,
 Одеса жартує ,там сміх променистий,
 У Львові любов до краси незрівнянна ,
 Та кожна дівчинонька панночка - панна.

   Це все українською дзвінко лунає ,
 Та кожна дитина від матері знає .
 Спитай українця - це все Батьківщина !
 Та мова рідніша від батька й до сина .

   Навіщо поганити лагідну мову ?
 Візьміть же любов до людей за основу .
 То ж хай буде серце розумним довіку ,
 Тоді буде шана тобі -  чоловіку !
 

  Украинский язык ( українська мова) — один из восточнославянских языков. Государственный язык Украины. Родной язык, по состоянию на 1993 год, для 37 млн человек в мире, число владеющих языком — около 47 млн человек. Наука об украинском языке называется лингвистической украинистикой. Письменность сформирована на основе кириллицы.