Жъуагъоу ошIэтми

Анатолий Зекох
Дахэу налмэсэу ошIэтми,
Ужъуагъоу, ошъогум уитми,
Хэт къыпфидэта уготэу,
УчъыIэу, фабэ къэмытэу.

Уашъуи, чIыгуи фимыкъоу,
Уигъотфэ хэт къыплъыхъута:
Жьым хэтэу, джадэу лъэбакъоу,
Уадэжьы фэмыхъоу къэкIота.

ЧъыIэм имастэ хэуагъэу,
Хэта зызымыутIыIугъэр?
Къушъхьэпсы чъыIэм хэхьагъэу,
Хэта бэрэ хэсыгъэр?
               
Уасэу уиIэр бгъэбагъэ,
Лъагэу пIэтыгъэ уишIэт;
Угу о зэгорэм фэбагъэ,
Аущтэу джыри щыгъэт.

ЧIы шъхьашъом о утемытэу,
Дахэу, налмэсэу ошIэтми
Жъуагъоу ошъогум о уитэу-
Сезэгъы, угу фабэу щэрэти.