Ольга Малцева - Арзиани - Струи дождя жемчужные

Юлия Донева
Струи Дождя Жемчужные

Струи дождя жемчужные
Радость и грусть навевают.
Зимнюю сказку вьюжную
Светлые струи смывают.

Ты чуть земли касаешься,
Руки, как крылья трепещут.
В струях дождя купаешься,
Мчишься весне навстречу.

Жемчуг нанизан на пряди
Светлых волос пушистых.
Солнце бушует во взгляде
Глаз твоих ясных, лучистых.

Искры лежат на ресницах,
Струи дождя не смоют.
Пусть этот дождь повторится.
Послан он нам судьбою.

Чтобы Весна бушевала,
Чтобы ушли вьюги, стужи.
Чтоб под дождем ты бежала
В струи одета жемчужные...

Превела на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

БИСЕРЕН ДЪЖД ЗАШУРТЯВА

Бисерен дъжд зашуртява,
радост и скърби навява.
Приказка зимна бушува,
светлите струи измива.

Едва ти земята докосваш
Ръцете – криле трептящи
в дъждовните струи се къпят,
а пролет долита отсреща.

В къдриците перли нанизани,
косите ти светли и чисти,
в погледът слънце бушува,
очите ти ясни, лъчисти.

 Искрици по миглите лягат,
не смогва дъждът да измие.
Нека тоз дъжд се повтори,
на съдбата ни той е послание.

Пролет да забушува,
да си идат виелици, чукане,
за да бягаш ти под дъжда,
 струи облечени в бисери…