Рамзи Нугманов. Татар кызына

Рамзи Нугманов
                ТАТАР КЫЗЫНА

               Мин яратам Сине.
               Сине генэ соям,
               Сина тэуге мэхэббэтем белдерэм...
               Бары Синен очен эзлим сузлэр ямен
               Ак тирэгем минем, бергенэм!

               Калын толым ургэн
               Гузэл татар кызы:
               Кайдан килэ Сина мондый наз?
               -Хе,- дип колеп кую,
               Хисем ташкан чакта
               эсрлэнеп Сина карагач...

               Эмма белмим,
               Мине нигэдер син
               Сэерсенэ бардын, сагайдын...
               Каян белден сон син
               Сина кирэкмэсен
               Мэхэббэте миндэй малайнын?

               Читкэ киттен...
               Тошеп югалгандай,
               Инде куренмэскэ киттен Син;
               Тик койдереп киттен
               Хисем яфракларын
               Инде яшэрмэстэй иттен син.

               - Булмас,- дилэр,
               Мэнге сунмэс утлар.
               Кайчандыр ул мин дэ сунэрмен.
               Бэлки мэнге, талгын жиллэр аша
               Сина серлэремне сойлэрмен.