На перехрестi

Татьяна Конюшенко
На перехресті двох доріг
Зустрілись ми, такі далекі…
То, може, доля. Може збіг…
Ти був на іншій десь планеті.
Ти десь літав,
Ти десь блукав,
Ти рвав веселі маргаритки,
А я… під зливою була
Нещасть.
Промокла вся до нитки.
А я – збирала нагідки,
В друзки розтрощені плітки
…і часто-густо на постіль
Лились рікою сльози… Біль…
Страждань симфонія звучала.
Тебе чекала, й не чекала…
Ще й випивала геть до дна
Із кухля спогадів вина.
…Твій погляд бризне згуком болю:
І сипонула б – нема солі…
Зворушна зустріч… Вечоріє…
І дощик сіє.
Дощик сіє…