Красимир Георгиев Отдохни, Моя Совесть

Вадим Милославский
Красимир Георгиев
ПОЧИНИ СИ, МОЯ СЪВЕСТ

Измори ли се да следваш глупака, моя съвест?
Седни на бордюра, почини си!
Сам по мръсната улица продължавам.
Ще допиша ръкописа на живота си и ще те чакам
на кръстовището между суетата и забравата.




ОТДОХНИ, МОЯ СОВЕСТЬ

Зачем покоя не даёшь, глупышка совесть?
Ты на бордюре отдохни, оставь сомнения!
Один по мрачным улицам пройдусь.
Чтоб дописать о жизни своей повесть
На перекрёстках суеты в лучах забвения.


ОТДОХНИ, МОЯ СОВЕСТЬ

Зачем преследуешь меня, глупышка совесть?
Сядь на бордюре, отдохни, оставь сомнения!
Сам по мрачным улицам пройдусь.
Чтоб дописать о жизни своей повесть
На перекрёстках суеты в лучах забвения.

                30.12.2014