На шляхи й хати бiлим попелом

Олег Омелянчук
Не ображено (не запрошений!)
Мішок вражень він випорошує
На шляхи й хати білим попелом.
Хай на «Деу» ти, хтось - на «Опелі»,

Хтось і в «Лексусі»! Я ж - в автобусі...
Крутимо усі цього глобуса:
Мерехтять зірки, сонце блимає,
Плин Життя-ріки час не стримує.

І зриваємось із найвищих нот,
Відчуваєм: ось! Той таємний код
До замка надій від дверей бажань
У країну мрій, де нема прощань.

Меншає клубок – вічна цяцька ця -
Залишилось... крок до його кінця.
Та, щоб він не «втік», знов початком став,
Маєм Новий рік за одну з забав.

Той не гає час на оглядини:
Засипає враз снігом впадини!
Загуде-заб'є хуртовиною,
І малим стає знов хлопчиною.
________________________________________________________

(Картина "Ранок нового року", художник Лєвченков О.В.)
--------------------------------------------------------

Оцим минулорічним віршиком, який було ілюстровано і нещадно "покращено", дякуючи вашим зауваженням і власному бродінню думки, я хочу привітати всю авторську сім'ю цього сайту - Таких нас різних і таких однакових! - з Новим 2015-м роком. Бажаю вчасно засіяти свої творчі ниви гарними намірами, добре попрацювати, зібрати в жнива багатий врожай, поділитися з друзями. Найбільше ж хочу, щоб і всі ви і я провели 2015-й в тому ж складі, що й зустрінемо. Здоров'я всім нам - фізичного і психічного!