Як зимуешь, маё Асецишча? бел. язык

Леонид Васюкович
                Второй вариант на белорусском языке стихотворения " Как      
                зимуешь, моё Осетище?"



Як  зимуешь маё  Асецiшча,
В Бярэзiнскай гущаре лясной?
Над тобой вецер злуецца, свiшча,
Нiби свет хоча скрыть белой iмглой..
Ня схіліўшысь  варожым набегам,
Адраздiлася вёска, узышла,
Нiби рунь iз попелу и снегу,
Гонор, доблесць сваю зберегла.
Гады імчацца i зніклі зямлянкі…
Над табой неба мирного звод.
И вернулись дадому падранкi-
Апалены вайною народ.
Хоць часамi  паныла і цяжка
На святой беларускай зямлі,
Але ж моцная воля бестрашна,
Значiць щчастце не зменiць цябе.
Хай цяпер я ў далёкай далі,
Я малюся за цябе, ганаруся табой
Як бы лёс і жыццё не склаліся мае
Для мяне, бацькаву край, ты
                навекі родны.
Дык жыві, квітней край вельми милы!
На ростанях цябе не стаяць.
Лёсу шчодрай, прыгожай, шчаслівай
У Новы год я хачу пажадаць!

                На ростанях(бел.)- на распутье
                Лёс(бел.) - судьба
                Вёска(бел.) - деревня