Калыханка

Наталья Касперович
                Пеўнік-кукарэкайла
                Дрэмле на седале,
                І курачка беленькая
                Не варухне вейкамі.
                Кураняты-ціўкачы
                Бачаць сон другі.
                Ну а дзеці
                Бачаць трэці.
                Ліхтар залацісты
                Шле ў ноч праменне,
                Разганяе паціху
                Ночы сутарэнне.
                Месяц качаецца
                На воблаках-арэлях.
                Ён не сумняваецца,
                Што дзеці ў пасцелях.
                Ночка для адпачынку,
                Мой ты сынку,
                Для адпачынку ночка,
                Мая ты дочка.
                Убачыш у сне,дачка,
                Зайчыка-шарачка,
                Убачыш, сынку,
                Цацку-машынку.
                Дзеткам - булку-пляцку
                І юлу-цацку.
                Мішка лапу смокча,
                Спаць даўно ён хоча.
                Усе галубы-гулі
                Даўно паснулі,
                Спі,галубочак,
                Мой ты сыночак.
                Зоркі-сяброўкі
                Нахілілі галоўкі,
                Шэпчуць на вушка:
                Спі,мая дачушка.
                На ўсім белым свеце
                Паснулі дзеці.
                Хочаце верце,
                хочаце праверце.