Юлияна Донева - Камион за Иво

Юлия Донева
КАМИОН ЗА ИВО

Вървя по тротоара
изпълнена с мечти.
Пристигам на пазара.
Щастлива съм…почти.

В чантата, заплатата
напъхала съм в плик,
но  ще я похарча
още в този миг.

Най сетне ще си купя
модерен панталон,
комплект от шест чинии,
на Иво камион…

Но сепвам се веднага :
О, как се не досетих,
че трябваше да плащам
и токът до десети!

А борчът  в магазина,
а таксата за дома!...
Май пак ще се размине
Иво с камиона.

Оклюмах нос унило.
Злочестата съдба,
кога ще ме погали
с заплата по добра?

Ще мина без чинии,
не ща и панталон.
Но  този път ще купя
на Иво камион.

1998 г.