друга пiсня кобзаря

Странник Въ
прокидайтесь, добрі люди
хто живий, вставайте!
що чекати від іуди,
владу забирайте!

вию гнуть під бусурманом-
в Європу бажають,
звуть себе вельможним паном,
минулого не знають

під поляками страждали,
німцю гнули спину,
а тепер їхні солдати
вбивають невинних

зрадили ви кров казацьку,
зрадили свободу,
запустили в хату дядьку,
не спитав народу

ворогам ви рідну землю
віддали задАрма,
що ж тепер усім чекати?
- ланцюги та ярма...

прокидайтесь, добрі люди
хто живий, вставайте!
що чекати від іуди,
владу забирайте!


02.01.2015


/фото от инета/