Вiзерунок на вiкнi. Сон Попелюшки

Анна Огнивец
Казковий час. І світ перлинним
Засяяв світлом у вікні,
Де мармурові балерини
У Попелюшковому сні
Подарували хуртовиці
Алмазний попіл – білий сніг.
Замерехтів сріблястий місяць
Як бубонець на шалі вільх.
Та хтось шукає скарб у скриньці,
Закриту міцно на замок,
Де чарівна панує птиця
І стереже свій острівок.
В крилатій шафі чарівниця
На бал казковий прибула.
Там вже закохана цариця
Всіх на заручини звала.
А вбрані в шовк граційні принци
На вальс запрошували дам.
Блукали вічні таємниці
По сходах в образі примар.
Тим часом снігова чаклунка
Мітлу літаючу взяла,
В своїх відьомських обладунках
По лісу снігом замела.
В прядині сутінків ялини
Блищать, як іній на вікні,
Як мармурові балерини
У Попелюшковому сні.