На скiфських скелях

Анна Огнивец
Запалав на небі скіфськім
Круглий місяць — Маспала.
Попелом у сни таврійські
Ніч південна увійшла.
Чорні коні – духи степу
Топчуть трави росяні;
Споглядають зорі з неба
Бій кривавий на землі.
Пробивають груди стріли,
Гублять скіфів молодих.
І, блукаючи на схилі,
Арес б’ється серед них.
Ніч вмирає, гаснуть зорі,
Ніби воїнів життя.
Не коряться скіфи долі,
Їм немає вороття.
Запалав на небі скіфськім
Круглий місяць – Маспала.
В землю вдарила таврійську
Гостра вогняна стріла.
У неапольскій могилі
Воїнів прадавній прах.
Душі їх на скелі білій
Все шукають в небо шлях.