Рождественская песня

Любовь Шубная
С болгарского
(Дима Политова)

Загадочен и хрупок мир –
                душа
полна тепла, Божественного света,
и каждая былинка
                хороша,
и в каждом камне –
                Рождества примета.
Открыто сердце –
                и свободен взгляд,
и ввысь летят мечты мои –
                как птицы,
и птичьи трели
                сладостно звучат,
и песня,
                что в моей душе таится…


Дима Политова               
Коледни вокали         http://www.stihi.ru/2014/12/25/3382      
Загадъчен и
крехък свят - в душата е
коледно -
топла и светла божественост.
Отколешно видение
като билка
покълнва.
Лесно и сложно намирам
себе си - заобикалям камъка,
клетката с поглед
отключвам,
пускам птицата,но тайните -
не -
дрямка са те на душата ми
и мои вокали...