С вино и любов

Радко Стоянов 2
Не съм кретен, защото зная много точно
каква е силата на лозовия плод.
Дарява слънце той на виното оброчно
и дивата любов на славния ни  род.

Не съм заклет ерген, запомнил съм навеки
на сватбените чаши сребърния звън.
И шепота игрив на стъпките ти леки,
които още чувам в сладкия си сън.

Не съм аскет,  обичам силно, страстно:
на виното искрящо огнения зов.
И твоята прегръдка, мамеща ме властно,
която ме дарява с вечен благослов.