Я це витримать мушу! Я это выдержать должен!

Елена Швец-Васина
Сумний святвечір... бо в Україні - війна...

Десь у диких степах учувається бій.
І для когось навік там замовкла зозуля.
Люта лайка гармат, протиборство стихій…
Стережися: летить, мов заблукана, куля.

Хоч би ти зі страхУ не підняв білий стяг!
За тобою – Майдан, Подніпров’я, Полісся,
предки наші: козак, і кобзар, і чумак…
Поруч сестри, брати – допоможуть, надійся!

Всюди скалки буття різномастих часів,
кванти світла і тьми мов простромлюють Душу.
І злилося усе, через суть-об’єктив,
У єдині слова: «Я це витримать мушу!»