Юлияна Донева - Скромен живот

Юлия Донева
СКРОМЕН ЖИВОТ

Моите дни са мъничко скучни,
но щом пред мен има топла камина
и щом ме опиват римите звучни -
стига ми. С това мога да мина.

Избягвам  крамоли, клюки, интриги,
с неща излишни не се товаря.
Моята Муза е в музика, книги,
и викна ли я, тя отговаря.

Такъв е животът ми - скромен и тих,
даже бих казала - безинтересен.
Но мога да кажа не един стих
и да изпея не една песен.

Може с „какво да е" аз да обядвам,
разкоша, парите, от мен са далече.
Но не туй е важно, аз пак се радвам
да съм щастлива. Нищо не пречи.

Едно аз зная: с мене е Бога
и бди той над мен с ръка милостива.
Затуй през всички препятствия мога
лесно да мина. И съм щастлива!