Простiр чужого космосу

Марина Теплюк
Невимовно великий простір чужого космосу,
Де сузір'я яскраво сплітаються у візерунки,
І під сяйвом складалися кращі історії епосу,
Й малювались маслами найкращі у світі малюнки.

Резонанс двох планет серед зарева жару і пилу,
Хаотичність рухомих часток, як танок у безмежжі,
Десь у водах світів відбувається фаза припливу,
А на Сонці і досі тривають великі пожежі.

Бездоріжжя Чумацького Шляху, напевно, існує,
Адже кожна система хоч раз та дає якийсь збій:
Й вибух той, що створив, другий раз все навколо зруйнує.
Ми всього лиш планети, та шкода, цей космос чужий.