Другие миры

Инесса Степаненко
Солнце светит -
Небо не слепит
Зимнее и тёмно-синее,
Высокое и глубокое,
Небо звёздное,
Ясноокое,
Небо близкое
И далёкое…

Стройный, высокий задумчивый дом
Мечтательно в синюю высь устремлён,
Солнечным светом живым освещён,
Торжественно-радостным выглядит он.

Зажгутся на небе вечером звёзды -
И окна засветятся звёздные дома –
Корабль космический
Вечером поздним

Отправится снова
В миры незнакомые.

Сны многоцветные будут нам сниться.
А утром, увы, надо нам приземлиться.
***

Сонце світить –
Небо не сліпить
Темно-синє зимове.
Дивлюся на нього я знову
Високе воно і глибоке,
Зоряне та яснооке…
 
Статне, високе, замислене житло
До синього неба спрямованість має,
Біле,освітлене сонячним світлом,
Цілком урочистим воно виглядає.

Ось з’являться зірки у небі, як свічки –
Будинок неначе до старту готовий –
Мов корабель дивовижний космічний
В світи незнайомі відправиться знову.
 
Сни різнобарвні будуть нам снитися.
Вранці, на жаль, треба нам приземлитися.
***