Дiти майдану

Соломия Галицкая
ДІТИ МАЙДАНУ

Стоїть на “Майдані” хлопчина кремезний,
Під маску ховає лице.
Твердою рукою ланцюг довжелезний
Тримає за товсте кільце.

Міцні юнаки охоронців порядку
Бейсбольними бітами б’ють.
З балкона будинку зухвалі хлоп’ята,
Їм воду на голови ллють.

Свавілля, анархія, хаос панує,
Та смерті пекельний танок.
Гризня, стрілянина, ненависть лютує,
Будинок горить профспілок.

Нахабні, скажені, жорстокі бандити,
Смертельну загрозу несуть.
Кричать журналісти: “Вони ж просто діти!
Жандарми дітей наших б’ють!”

СОЛОМІЯ ГАЛИЦЬКА
(січень 2015)

Коли в 2014 році на «Майдані» добре організовані озброєні люди з фашистською символікою вбивали та калічили правоохоронців, українські журналісти по усіх каналах кричали, що це «діточки» просто розважаються. А простий народ тішився, не думаючи про те, що ці самі «діточки» несуть в собі велику небезпеку як для Держави, так і для них самих.