Сара Тиздейл - Alchemy -

Татьяна Кочерова
        Алхимия

"Я сердце к жизни призову,
Пусть оживет, как цвет весной;
Прекрасной чашей назову
Моей души больной.

И лишь узнаю у цветов
Секреты счастья, красоты,
Налью вино иных сортов
В бокал судьбы".

        Sara Teasdale

          Alchemy

 "I lift my heart as spring lifts up
 A yellow daisy to the rain;
 My heart will be a lovely cup
 Altho' it holds but pain.

 For I shall learn from flower and leaf
 That color every drop they hold,
 To change the lifeless wine of grief
 To living gold."