Азерная фея

Владимир Гайдук
Азёрная фея

 
То у лодцы плывеш чыстай роунядздзю,
То йдзеш берагам, і усміхаешся.
Табой   вобразы возера поуняцца,
І хлапечага сэрца кранаюцца.

Ты  цудоуная і непауторная,
Між начнымі плывеш бліскавіцамі.
Зграбнай постаццю, сілай чароунаю,
Доуга помніцца будзеш і сніцца мне.

Уся твая нагата у шэрым вэлюме,
Хвалькам вольнасць упрэчкі разбегчыся.
Прыйдзе добрых уражанняу вельмі ужо,
Параунаю цябе толькі з вечнасцю.

Ты нагая святая і грэшная,
Ноч і сэрца табой запалонены.
Плес набегшаю хвалькаю цешыцца,
Закаханы у цябе месяц клоніцца.

Раптам птушкаю ціша парушыцца,
Рэха услых адгукнецца ля месяца.
Ты нябачнага храма паслушніца,
Вобраз твой у маім сэрцы месціцца.