Белая варона

Владимир Гайдук
Белая варона
     жарт

Ніяк не дапетрыцца белай вароне,
Чаму у чарадзе ей усе у забароне?
І дзюба і крылы у яе ,як ва усіх,
Абразы пякучыя сыплюцца услых.
-Не есць ты рауня,бо у брудным убрані,
-Не месца табе-кажуць- з намі!
-Ты б фарбы дарэчнай купіла,
-І будзеш раунею хвастом і у крылах!

Ей тое даецца з вялікай натугай,
Ці то чарната- чарады есць заслуга?