Хамельнська Iсторiя!!!

Леся Танюк
Здригнувся Хамельн якомога,
Щури навколо на Дорогах!...
Утрат фізично не злічити,
Магістрат лякливий,гордовитий!

Флейтист-Чаклун,що Чарівник,
Не злякався, і, не зник!
На флейті-дудці марш зіграв,
Щурів усяких, у Везері зібрав!

Зіграв удруге, звуки флейти,
Зібрали з Хамельна ДІТЕЙ!!!...
Флейтист-Чаклун, Що...не ЕНЕЙ був,
Не другом став, Не...ПРОМЕТЕЙ!

Малята з Хамельна загибель,
Нажаль, у Везері знайшли..!

В схилі, з Незачинених Воріт,
Розповідь чуємо, зараз нам ДІД
Чарівника-Флейтиста описав:
Народ переказ записав..!

Чи згадка свідчить, Чи...Літопис?
Розлючено лукавить опис..?
Билина Є!..Не вираховувати останній гріш
Наука всім!..Хутчіш!Хутчіш!

Оскільки ДІТИ,не гроші,й не щури,
Народ німецький,ВАМ НАПИСАЛИ ми!

НІМЕЧЧИНІ,історія й урок,
Не виправдовувати кожен крок!!!