Гусачок Неквапа

Людмила Федоровна Прохорова
По росі ранЕнько
тупає білЕнький
Гусачок Неквапа,
червоненькі лапи.

Шию витягає  -
от-от заспіває,
та лише сичання  -
з усього старання.

Бо роса у лузі
ой, холодна, друзі!  -

Став Неквапа бОсий
ЗОВСІМ  БЕЗГОЛОСИЙ !